Google vs Андрей Димитров – 1:0

От няколко дена имам много странен проблем. Google тотално е решил да се заяжда с мен без никаква причина.

В предишната публикация бях споменал, че започвам оптимизацията на един нов сайт в нишата ремонт на покриви.

Сайтът тръгна доста добре. Първоначално ме позиционира на 6-та страница, на следващия ден бях на 5-та, после на 4-та, на 3-та и така сайта се докара без проблем до 2-ра страница. Бях 8-ми резултат на втора страница в СЕРП-а.

Всички страници от сайта бяха в индекса, заедно с началната. До момента в който Мартин Лазаров не пусна тема в която твърди, че в момента тече голям PageRank ъпдейт.

Поне при мен се оказа, че промяна в PR на сайтовете ми няма. По надолу в темата стана ясно, че тече Панда ъпдейт, а не PR ъпдейт.

И се започнаха проблеми.

Сайта изчезваше и се появяваше в индекса в интервап 12 / 12 часа – горе долу.

Днес пак проверявам, пиша site:ремонт-на-покрив.org и получавам следните резултати:

проверка на сайт

Тоест, вътрешните страници са в индекса, а началната не е.

Пиша в Google фразата „ремонт на покриви“ – сайта го няма.

Проверявам резултатите с Free Monitor for Google. С него ми показва, че сайта е в индекса, на същата 18-та позиция:

free monitor for google

Реших да проверя резултатите с телефона си. Имам 2 браузъра – един дефолтски и Опера мини. Изчистих кеша и в двата браузъра. Проверявам … сайта се показва точно на 18-та позиция.

Проверявам пак на лаптопа – с Chrome, Firefox и IE едновременно – сайта го няма …

Относно какво съм правил по самия сайт:

Писане на уникални, тематични и смислени статии, които се публикуват по директории за статии. На ден по максимум 3-4. Сайта бе добавен в социални мрежи, успоредно със писането на статии в директории.

Sitewide линкове от мой ресурс не съм поставял. Нерелевантни линкове не съм поставял.

Изобщо … колкото по-бяло SEO се опитвам да правя, толкова повече Google ми го на*уква!

11 thoughts on “Google vs Андрей Димитров – 1:0

 1. Странна работа…чисти кеша и бисквитките…изключи персонализираното търсене, а най-добре виж на друг компютър – при мен също те няма в индекса (до 5-та страница проверих ръчно)

 2. Томи, изглежда проблема не е само при мен и конкретния сайт. Успоредно с въпросния сайт, който дадох за пример по-горе в статията, забелязвам същият проблем при още 2 URL-та. Но тези две URL-та са от различни сайтове.

  Първото URL е вътрешна страница от блога (about me страничката ми), която беше оптимизирана за ключова фраза „seo специалист“. Преди Google да вземе да се ебава, страницата беше на 2-ро място в серпа. Сега хем се показва, хем изчезва – по същия начин както споменах в статията.

  Второто URL е статия от една нова директория за статии на един приятел. Казвам нова, но домейна е стар, с PR, не малко бекове и т.н. Написах статията, Google я индексира и сега переодично я деиндексира/изкарва от индекса.

  Всички тези неща се случват едновременно.

  Като гледам и на Алекс сайта за хладилници е паднал на 10-то място, а бях го вдигнал до 2-ро и имах претенции и за първо.

  Става нещо, определено.

 3. В общи линии Google се държи странно напоследък. И аз имам едни ядове с един от сайтовете си, но не съм се задълбочил да видя какъв му е проблема на стареца :)

 4. При мен по какъвто и начин да те проверявам, сайта е на 15-та позиция :)
  М/удругото такива появявания и изчезвания на сайта в SERP-а са ми се случвали и на мен, като съм забелязал че в повечето случаи се е случвало след масов събмит по социални мрежи.

 5. Е чак пък масов :) 70-80 броя, колкото са в ицокбокса. btw на един сателит който направих си го индексирал и си е на доволна позиция – само от социалки. Така че не мисля че в тях е проблема.

  Но да, сега и аз виждам сайта 15-ти. Айде скоро да влиза в топ 10 :)

 6. Pingback: Какво стана след поредния PageRank update (02.2012) | All4WebSite.info