Поддомейн с две тирета регистриран в blogspot.com, е невъзможно да се добави по bookmark сайтове

Добавянето по български социалки тип bookmark мрежи (с iSOCBOX) се оказа невъзможно за сайт от типа:

http://дума-дума-дума.blogspot.com

Повече от 90% от социалките изкарват грешка за невалиден URL адрес. Дори, когато адреса се замаскира с goo.gl или bit.ly ситуацията си остава същата.

Същевременно, не е проблем да се добави сайт от типа:

http://дума-дума-дума.wordpress.bg

Но не всички социалки изкарват грешка. В една много малка част не е проблем да си добавя сайт. Явно е въпрос до настройка.

И все пак си мисля, че когато се прави SEO върху фраза с 3 думи, две тирета в домейна не са чак такъв проблем.

Всъщност проблема идва от blogspot.com. Защото както казах, поддомейн регистриран в wordpress.bg се добавя, а поддомейн регистриран в blogspot.com изкарва грешка.

Домейн от първо ниво не е проблем да се добави където и да е.

И понеже някой много умен човек е решил, че нямам право да добавям поддомейни на blogspot.com, които съдържат две тирета по социалки, затова ще линкна сайта си от тук: ремонт на покриви.

6 thoughts on “Поддомейн с две тирета регистриран в blogspot.com, е невъзможно да се добави по bookmark сайтове

  1. Ами всъщност, ако ползваш кирилица в субдомейна ти се явяват не 2 тирета, а цели 6 и вероятно от там идва проблема, а относно замаскирването с goo.gl, там проблема е заради редиректа, който не се поддържа от някой сайтове.

  2. този проблем го знам от доста време
    но на идея си нямам защо е така?
    дори там където може да се добави адреса се попълва тайтъл автоматично – грешка 404 или нещо подобно…

  3. Когато са 6 тирета, както в случая (заради кирилицата), се получава това, че е възможно ако един ден този код попадне в HTML коментар, страницата да се счупи. По стандарт в HTML код и по-точно коментар, тиретата трябва да са винаги кратни на 4, тоест 4, 8, 12, 16, 20 и т.н.

  4. Не го знаех това, Васко :) Не е болка за умиране де, но като всичко в нишата е заето се налага регистрацията и на не чак толкова красиви домейни :)

  5. Аз преди поставих няколко сайта в доста социални но яха с 2 и 4 тирета. В повечето социалки като pligg dropal работеше всичко нормално. Аз често се чудя дали не е по-добре на латинеца, защото в много сайтове като се добави линка на кирилица се появяват гадните .xn--, а ако е на латинеца поне ще е ключова дума. Някои хора казват че xn--80apbaggi3cxb било ключова дума на кирилица и ГГ го разпознавал и ми давал приоритет, но аз не мисля, че е баш така. ГГ гледа както гледа човек, ако нещо си скрил от хората, а не от ГГ ще изядеш шамар.