Когато конкурентите са ламери, започват да хейтят

Наскоро в директорията ми за статии аквичоп.net получих статия от потребител, като вътре в нея се съдържаше линк към пряк конкурентен на мен сайт.

Принципно бях описал в правилата на директорията, че имам право да добавям линкове около статията, но не и в нея. Този път реших да покажа рогата си, защото нишата в която оптимизирам мога да кажа с гордост, че аз я създадох и аз поведох хорото. Всички други сайтове след моя започнаха да се пръкват един по един.

Тъй като не виждам реална опасност някой да ме измести от SERP-а, реших да си сложа линк в статията, но не към основния домейн, а към един мой сателит … да, един от многото.

Точно след като публикувах статията промених и правилата си, че имам право да добавям тематични линкове и в самата статия. Нагло от моя страна. Много даже.

Директорията си е моя и мога да правя каквото си поискам с нея. Ако искам утре мога да я изтрия или да я направя друг тип сайт.

Тя ми е един от най-силните сайтове, защото отнесе здрав линк билдинг по време на аквичоп състезанието.

Този така наречен мой конкурент (дето е още на втора страница по тайната ключова дума по която и двамата оптимизираме) е решил да си излее ламерския гняв във още по-ламерския форум Предприемач.ком.

Хейтърската тема може да прочетете тук.

Там написах каквото мисля, но ще го кажа и тук: Axeny.com прилага същата практика, като обаче линковете не са в статията а в навигационната лента – което според мен ще направи линка още по-силен. Това обаче никъде не е написано като правила. В което също няма нищо лошо. Така или иначе сайта си е на Васил Тошков и той може да прави с него каквото си поиска.

Защо ламерите от предприемача не тръгват да плюят срещу Тошков? Защо ламерите не тръгнаха да псуват Oggin, че dao.bg от авторитетна спамилка се превърна в нещо съвсем различно и всички линкове от там си заминаха.

Хора, спрете се малко! Сайтовете са си на техните собственици и те могат да правят каквото си поискат с тях във всеки един момент, в това число и аз.

Това, че аз ви давам право да публикувате статии в авторитетен блог не означава, че има гаранция, че това ще е винаги така.

Можех и да не го направя. Можех да оставя сайта да е само за мен и вътре да има само мои линкове. Както правят повечето SEO специалисти. Но реших да ви дам това право.

А това че в някой от тях е възможно да има и други линкчета – това си личен мой избор и няма да оборвам никой да се съгласява с него. На който не му харесва – да не публикува. Няма да убеждавам никой.

Дори и никой да не публикува в директорията наистина ли си мислите, че ми пука? :) Вие няма да имате един линк повече, не аз. :)

Аз линкове знам как да си набавям. Проблема е за тези, които не знаят и когато малкото им мозъче не може да измисли нищо повече, започва да те хейти, когато нещо не му изнася.

Благодаря на „предприемачите“ за пиара, който ми направиха.

P.S. Живота е толкова гаден понякога. Нещастниците винаги ще си останат просто нещастници.

Comments are closed.